Column: Tuig!

blog

Geplaatst op:

30 March 2021 om 15:06

Tijdens een van mijn ‘corona’wandelingen (dat zijn van die wandelingen die ik pas tijdens de coronaperiode ben gaan doen) kwam ik onverwacht een oud klasgenootje van de basisschool tegen. Ik denk dat ik hem wel geen 40 jaar meer gezien, laat staan, gesproken had. Grappig genoeg herkenden we elkaar direct en ontstond er een gesprek. Hij was senior accountant bij een groot vermogensfonds en vertelde me over zijn werk en welke projecten zij vanuit dat fonds steunden.

Hij had wel ergens gelezen of opgevangen dat ik directeur van Youth for Christ was geworden. Ik vertelde over ons werk en de groeiende zorg die we hadden over het welzijn van jongeren in Nederland. Dat trof blijkbaar ergens doel want hij reageerde in een keer heel fel. ‘’Dat TUIG die met stenen gooien en ruiten inflikkeren van winkeliers mogen ze wat mij  betreft gelijk kapotschieten en alles wat allochtoon is in die groep terug naar hun eigen land en zo snel mogelijk’’. Zo…dat was duidelijk.

‘’Dat TUIG die met stenen gooien en ruiten inflikkeren van winkeliers mogen ze wat mij  betreft gelijk kapotschieten en alles wat allochtoon is in die groep terug naar hun eigen land en zo snel mogelijk’’

Een mening overigens die ik wel meer hoor, ook onder christenen.

Ik wil niets afdoen van de boosheid en de frustratie van mensen die op een of andere manier getroffen worden door vandalisme, geweld en vernielingen en ik praat niets goed van wat sommige jongeren doen, maar het gemak waarmee we in dit land steeds meer groepen mensen wegzetten is zeer zorgelijk. Jezus leert ons om altijd een tweede kans te geven. Hoe geschonden en soms kwaadaardig het gedrag ook is, mogen we nooit vergeten dat we het over MENSEN hebben. Mensen waarvoor de genade even duur betaald is als voor jou en mij. Het grootste kwaad is misschien wel dat ik mijzelf beter vind dan een ander.

Bram Rebergen
Directeur Youth for Christ Nederland

Dit column is gepubliceerd in de Zwengel: het magazine van Youth For Christ Altena. Lees hier het volledige magazine. Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom Youth for Christ Altena? Je kunt ons magazine 3x per jaar GRATIS ontvangen. Stuur jouw adres naar zwengel@depompalmkerk.nl en wij zorgen dat de eerstvolgende editie binnenkort bij je op de deurmat ligt!


 

 

 

Interresant blogbericht? Klik op de onderstaande buttons om het bericht te delen, of om meer berichten te lezen!

meer berichten