In the picture: Lianne

blog

Geplaatst op:

24 September 2021 om 13:16

 

Lianne van Houwelingen, leeftijd 18. Gorinchem. Zus van Martijn, moeder van Mito.

Dit keer staat Lianne in the picture, en net zoals de vorige keer willen we natuurlijk weten wiens schuld dat is. En dit keer is het de schuld van… Twan! Want, Twan, jij bent de link geweest tussen Lianne en De Pomp, en daarom verdien jij natuurlijk de breng-een-mensachtige-mee-naar-de-pomp-award, die komend jaar wordt uitgereikt door Lianne zelf, op een quasi heldhaftige manier. Succes! Naast Twan geven we ook de schuld aan het informatica-inloopuur op het Altena College, de vriendengroep die daar is ontstaan, en de merkwaardige docent die daar z’n muil niet kan houden over De Pomp, aldus Lianne.

De Pomp in 3 woorden:
Gezellig, veilig en bezigheidstherapie
(editor's note: yeah... bezigheidstherapie... thanks!)

Lianne zat dus op het Altena College, waar ze dit jaar geslaagd is voor de havo. Na een typisch ingewikkeld vrouwelijk denkproces besloot ze welke opleiding de volgende zou zijn, en dat is geworden: grafisch vormgeving op het Grafisch Lyceum in Utrecht. Op plek twee stond de kunstacademie, maar Lianne wil graag een hogere baankans, wat met grafisch vormgeving geen probleem zal zijn. Een uitstekende keuze, want we kennen Lianne als een bijzonder creatief persoon. Zo is ze vaak bezig met kunst, designen en tekenen, en daar mag ze de komende 4 jaar lekker mee aan de bak.

De eerste herinnering van Lianne aan De Pomp was het meedoen aan een dropping. Deze dropping heeft later nogal wat inside jokes teweeg gebracht, zoals het miraculeuze ontstaan van een kelder onder ons gebouw, en het “bosje” bloemen. “Dat vond ik echt geweldig!”, zegt Lianne toen ik vroeg hoe deze eerste avond voor haar was. Ze herinnert zich nog goed samen op stap te zijn met Twan, Bryanna, Julia, Sam en Imkje (toen nog Imke) – en de lol die ze samen hadden.

Na deze geweldige avond werd Lianne één van onze meest trouwe bezoekers. Uiteraard was ik benieuwd waarom ze steeds bij ons bleef terugkomen. “Gezelligheid, bij elkaar komen met je vrienden. En onze vriendengroep is verspreid. Ewout is wat ouder, Bryanna en Julia gingen naar het vwo. De Pomp zorgde ervoor dat we elkaar allemaal konden zien”. Daarnaast had ik toestemming om deze ultieme quote te plaatsen om De Pomp nog verder op te hemelen:

“Zelfs voor een sociaal ongemakkelijk en verlegen persoon was het te doen om contact te leggen met mensen, ook al kende je die niet perse”.

Liannes favoriete Pomp-activiteit is Spel & Game, vanwege de vrijheid. Lekker doen waar je zelf zin in hebt. Destijds was “psycholoogje” een geweldig spel voor in “het hokje”, wat verder hielp om de sociale barrière te verkleinen. Dit soort avonden zijn een geweldige en laagdrempelige vervanging voor een saai weekend, aldus Lianne.

En dan nog even over jouw favoriete kindje, jouw egel Mito! “Hij is bijna een jaar, en is de beste aankoop die ik ooit in m’n leven gemaakt heb. Ik ben sowieso een egelfan”. Lianne en haar egel zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden, en zeg zou zelf… ’t is toch wel een héle schattige egel!

Tot slot vroeg ik Lianne of ze nog wat kwijt wilde aan de lezers, jou dus:
”Voor nieuwe mensen is het een aanrader om te komen, want zelfs al heb je geen vrienden, dan maak je die daar wel”.

 

Door: David van Vugt
Interview in ons magazine "De Zwengel"

 

Dit inteview is gepubliceerd in de Zwengel: het magazine van Youth For Christ Altena. Lees hier het volledige magazine. Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom Youth for Christ Altena? Je kunt ons magazine 3x per jaar GRATIS ontvangen. Stuur jouw adres naar zwengel@depompalmkerk.nl en wij zorgen dat de eerstvolgende editie binnenkort bij je op de deurmat ligt!

 

 

Interresant blogbericht? Klik op de onderstaande buttons om het bericht te delen, of om meer berichten te lezen!

meer berichten